april 13, 2024

3 tips til den bedste mundpleje af dine tænder

2 min read

Der er mange ting at tænke på, når det gælder om at passe på dine tænder – lige fra regelmæssig tandbørstning og tandtråd til at sørge for, at du får nok calcium i din kost. Her er 3 tips, der vil hjælpe dig med at holde dine tænder sunde og skinnende!

Daglig rutine

For at passe bedst muligt på sine tænder, så kræver det, at man får en fast rutine allerede fra barns ben af. En fast rutine består af følgende:

  • Børst tænder i minimum 2 minutter morgen og aften
  • Brug tandtråd én gang om dagen

Dette bør alle voksne og børn gøre på daglig basis, og det er en god ide allerede fra børn er helt spæd at introducere dem til tandbørsten. Det vigtigste tidspunkt at børste tænder på er lige før du går i seng om aftenen, da det er her, plak og bakterier ophobes mest.

Mad og drikke

Det, du spiser og drikker, kan have stor betydning for din mundhygiejne. Prøv at begrænse sukkerholdige snacks og drikkevarer samt brusende drikkevarer, da de kan alle bidrager til huller i tænderne.

Det er også vigtigt at spise en afbalanceret kost, da det vil give dine tænder de næringsstoffer, de har brug for for at forblive stærke. Fødevarer som f.eks. mejeriprodukter, magert kød, frugt og grøntsager er alle gode for dine tænder.

Tag regelmæssigt til tandlægen

En anden vigtig del af tandplejen er at gå regelmæssigt til tandlægen, mindst en gang om året. De vil være i stand til at opdage eventuelle problemer tidligt og give dig den nødvendige behandling. Læs mere på slagelsetand.dk.

Hvis du er bekymret for din mundhygiejne mellem tandlægebesøgene, skal du ikke tøve med at kontakte din tandlæge. Tandlægen vil råde og vejlede dig og sørge for at rense sine tænder, som på sigt kan forhindre huller og misfarvning.

Copyright © Hepatitisforeningen | Newsphere by AF themes.