juli 17, 2024

Leverbetændelse

26 min read
Leverbetændelse

Hej Alle læsere

Jeg er en 26 årig pige som blev smittet m Hepa B i år 2001,det var et langt og hårdt sygdomsforløb. Mødte mange fordomme også hos sygehuset.

Jeg blev heldigvis rask, efter et års tid.

Overvejer at skrive en bog om leverbetændelse m. gode råd osv. evt. min egen beretning.DeŽnne ide har jeg fået da jeg selv savnede noget læsestof om virussen.

For der var ingenting at finde på biblioteket.

lad mig vide, hvad I synes om ideen ?

Mange Hilsner til jer.

fra kari igjen har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 14.08.2004

Ble virusfri etter 1 mnd med Interferon. Har nå gått i behandling i 6 mndr. Har genotype 1 og skal egentlig fortsette i 6 måneder til. Sist jeg var hos legen gråt jeg og ba om om mer beroligene for å klare meg gjennom dagene. Da han sa NEI ble jeg helt fra meg…Du kom her for 6 mndr siden som en resurrssterk kvinne som ville bli frisk av hepatitt c. Og nå sitter du og trygler om piller!Oppskaket og nedfor dro jeg hjem og synes den gode kontakten jeg hadde hadde fått med min lege var helt borte. Nå hadde jeg mistet han også. Jeg har hatt mange vonde bivirkninger, og jeg skjønte at hvis ikke dette endret seg ville legen nå avbryte min behandling på grunn av bivirkningen jeg hadde. Da jeg kom hjem tok jeg et oppgjør med meg selv. Hvor styrken kom fra vet jeg ikke, men jeg bestemte meg for en ting…Dette skulle jeg klare!! Dette er nå 2 uker siden og jeg synes det går bedre. Dagene går egenlig ganske greit.Mine bivirkninger som jeg hadde i de første mndr er ikke så ille lenger. Mine ledd og muskler verker ikke lenger så mye at jeg ikke kan tåle det, jeg gråter ikke så ofte mer, jeg har sluttet med hoste, harking og kremting.Jeg har begynt å ta

B TONIN for håret og jeg synes det hjelper mot håravfallet jeg har. Jeg skyller munnen min hver morgen og kveld med skylle middel og har ikke hatt sår i munnen på tre uker. Jeg fikk også en reaksjon som jeg så sto nevnt i hepatatitis foreningens brosjyre.. Hyperaktiviet. Nå vet jeg jo at det var jo en normal reaksjon.Natten er min fiende!! Og jeg som i snart 50 år har sovet godt. Jeg lider rett og slett av søvnløshet. Det er min værste bivirkning nå.Jeg har fått noe og sove på men jeg får hode pine dagen etter. Har noen et tips??Dessuten synes jeg ikke det er noe god søvn. Jeg hører mye på musikk og har funnet frem til beroligene musikk som Cafe del Mar og Gregorian. Det hjelper faktisk og putte propper inn i ørene og lytte. De siste uker har jeg også fulgt tipsene fra foreningen: drikk mye vann evt. eplecider før og etter innsprøytningen. Spis Nutella på brødskiva om morgenen.Jeg tar også 1 stk ibux 600 mg 4 timer etter innsprøytningen. Håper mine erfaringer kan hjelpe andre. Det virker som vi som har hatt viruset lengst har de værste bivirkninger. Jeg mener ikke skremme noen med dette men det er veldig viktig og være forberedt. Jeg trodde jeg var veldig forbredt, men jeg trodde også at disse bivirkningene IKKE ville ramme meg. Og så får jeg den ene etter den andre.Så ikke gi opp når det føles som værst det sier jeg både til dere og meg selv. For vi vil jo alle bli friske!

mvh kari(48 år)

ps det var deilig å sitte og skrive i natten!

kirsten har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 13.08.2004

hej

tak til foreningen og den støtte jeg har fået, smat kærlige spark, når det så sortes ud.

jeg har været i behandling med pegasys og interferon i 6 mdr. desværre uden effekt. Bivirkningerne var meget hårde for mig og jeg er leveringsdygtig i gode råd, og set i bakspejlet kunne noget måske have været lettere hvis jeg tidligt i forløbet havde kendt eksistensen af foreningen, men skidt det er histori nu.

jeg har genoptaget mit arbejde på nedsat tid, og det ender formentlig med at jeg bliver ansat i et fleksjob, trætheden der nok mest stammer fra psyken er håndgribelig og belastende, men livet er til for at leves og det går som det skal.

til ulla kan du kontakte mig på [email protected],

Ulla har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 08.08.2004

HEJ

Jeg har hepatitis C og skal snart starte på behandling. Jeg er meget spændt på hvordan det kommer til at gå og vil gerne i kontakt med dem som enten har afsluttet behandlingen eller er i gang. Er der nogle som vil dele “oplevelsen” med mig så skriv. Hilsen – Ulla

[email protected]

Kari fra Norge har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 03.08.2004

En flott hjemmeside dere har i foreningen deres!!!Når man sliter seg gjennom Interferonbehandling er det godt å lese om andre som har kommet gjennom det til tross for alle bivirkningene.Det som også har vært vanskelig for meg har vært selve diagnosen “hepatitt C”.Har fortalt diagnosen kun til de aller aller nærmeste. Og det er kun min nærmeste familie og samboer som vet litt om mitt tidligere liv for 25 år siden som amfetaminmisbruker.

Skulle gjerne visst om noen kjenner seg igjen i dette?? og så har jeg en del spørsmål rundt behandlingen hvis noen kan svare meg.

Noe liknene hjemmeside finnes ikke i Norge.

Har nå hatt behandling i 6 mndr. Skal ha 6 mnd til.hvis jeg holder ut.Har hatt mye vansker.

Har mistet en del hår? Varer den bivirkningen under hele perioden eller kan det stoppe? Kommer håret fort tilbake når man slutter behandlingen?

Har søvnvansker? Varte dette også hele tiden.

Fikk man tilbake kraften i muskler og ledd raskt etter avsluttet behandling?

Jeg ser det er flere nordmenn inne her – hvordan skal få til en liknede hjemmeside ??

mvh Kari fra Norge

Joan. har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 19.07.2004

HEJ.

Så blev det endelig i dag, 24 lange ugers behandling mod Hepatitis C på Skejby Sygehus er endelig ovre og den har virket. Det har været hårdt ind imellem men i dag er det det hele værd.

Jeg har fået en god og omsorgsfuld behandling på Skejby Sygehus, tusind tak for det.

Ligesom Dorthe var jeg meget nervøs for bivirkninger men det har ikke været SÅ slemt, jeg har haft det rimeligt det meste af tiden og har også kunnet passe mit arbejde.

Hepatitisforeningens hjemmeside har også hjulpet mig meget, det har været godt at kunne læse om andre i samme situation, det har man virkelig brug for ind imellem.

Jeg har savnet/savner ofte nogen at tale/skrive med om det her og har i flere måneder haft en kontaktannonce på Kontakten og har prøvet at gå på chatten, desværre uden held.

Dorthe, hvis du har lyst til det, så læg din E-mail adresse ind på Kontakten, så vil jeg gerne svare.

Jeg vil også meget gerne vide hvordan Teja har detnu.

Til sidst TAK til Hepatitisforeningen for denne hjemmeside, man er pludselig alligevel ikke så alene om det!

Joan.

Allan Christensen har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 07.07.2004

Hej Allesammen

Jeg hedder Allan, og det er første gang jeg skriver her, efter jeg i dag har meldt mig ind i Hepatitisforeningen.

Jeg fik for 8 år siden konstateret Hepatitis C og skrumpelever. Jeg har på Rigshospitalet modtaget behandling med Interferon og Ribavirin, men man kunne ikke konstaterer nogen form for respons på medicinen. Og i øvrigt oplevede jeg bivirkningerne som invaliderende.

Jeg har siden gået til kontrol hver 3 mdr. og oplever, at jeg altid bliver mødt med en stor omsorg på Hepatologisk afdeling.

Men ved den sidste kontrol fik jeg at vide, at min leverfunktion var blevet dårligerer, og det har gjort mig bekymret. Fysisk kan jeg mærke det med øget træthed og manglende energi, og psykisk kan jeg idag føle et behov, for at tale med nogen, der ved noget om sygdommen.

Jeg har iøvrigt søgt førtidspension for 17 mdr. siden grundet konsehvenserne af min leversygdom, og min virkelighed, som består af andre kroniske sygdomme, bl.a. en anden dødelig.

Det er mit håb at nogen vil give sig tid til at reflektere på min henvendelse.

Mvh.

Allan Christensen

Dorthe har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 04.07.2004

Hej!

Jeg læste lidt i gæstebogen. Især de 3 indlæg fra Teja. Jeg har selv Hepa C, siden 77. Skal begynde på interferon & ribavirin i morgen på Skejby Sygehus. Det skal ikke nægtes at jeg er bange, især for bivirkningerne, som jo hos nogle er meget slemme. Hvis du Teja ville skrive lidt om hvordan du har det nu, 1 år efter din kur. Tror jeg at det ville intresserer mange andre end mig.

Det var alt for nu.

Jeres side er flot & det er godt at prøver at udbrede kendskabet til Hepatitis.

Dorthe

Sandra 🙂 har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 03.06.2004

HeY…

Vil endnu en gang bare sige tusind tak for alt den positive opbakning I har givet mig gennem mit 10 år lange sygdoms forløb… Alle de gode svar, som jeg har fået… Er nu ENDELIG som 18 årig erklæret “rask” så det er bare SUPER.. Går kun til kontrol en gang årligt… Efter psykolog-hjælp i et halvt er jeg virkelig ovenpå! Og det er I også en del af.. Så tak tak tak!

Hav det godt!

Knus Sandra!

kaj har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 18.05.2004

“Trevlig/hygglig” webbsida för hepatit föreningen i Danmark.Bra information,gästbok och chat.”Flodt”!Hälsningar från Sverige.

Marianne M har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 17.04.2004

Jeg vil godt takke jer fordi i tog jer tid til at hjælpe mig da min verden brød sammen. Jeg ringede til jer på et uanstændigt tidspunkt og alligevel var der en eller anden fyr, der brugte lang tid på at få mig til at forstå at livet stadig er her og at jeg er en del af det.

Bjarne Pedersen har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 01.04.2004

hold kæft hvor er det godt i er her. Min egen læge ved ikke en dyt om hepatitis C – så der kan jeg ikke få noget hjælp.

Hanne har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 22.02.2004

TAK !

Glenn Gunnar har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 17.02.2004

HILSEN FRA NORGE!

Hei til dere alle.Vil bare takke for en kjempebra informasjon.Jeg pådro meg heppatit gjennom rusmisbruk for noen år tilbake.Selv om en vet at man ikke er aleine,så er det alltid godt å bli minnet på at det finnes andre likestilte der ute.En annen ting som er flott er at siden her er dansk da jeg liker alt som har med Danmark å gjøre.Jeg elsker dere dansker.I de siste par år har jeg vært metadonbruker,og d har hjulpet meg og min sykdom meget.

Kjekt å vite om dere.Hilsen Glenn Gunnar

Karen har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 06.02.2004

Jeg har lige fået konstateret autoimmun hepatitis og min læge sagde bare at det ikke betød så meget og jeg skulle være glad for det ikke smittede. Først da jeg fandt jeres side fik jeg reel information og en forståelse af sygdommen.

Det skal i have så mange tak for !

Natja har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 01.02.2004

Efter jeres rådgivning og de tilsendte materialer har jeg endelig fattet hvad hepatitis er og at der ingen grund er til at gå i sort fordi man er smittet.

Tak fordi i er til

Nina har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 13.01.2004

Hei fra Norge……

I november 03. ble jeg erklært frisk fra Hepatitt C. Hadde genotype 1a og gikk 48 uker på kobinasjon pegylert Interferon og Ribivarin……Det var verdt det helvete det var…… Jeg er frisk. Kjempe glad. Nå vil jeg bruke energi på arbeide for de som ikke er friske……..

Kathe har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 12.01.2004

tak fordi i er der

anonym har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 05.11.2003

Min mand blev ramr af en akut hepatitis B, der udviklede sig ret voldsomt. Takket være jeres støtte og rådgivning, gik det godt for os allesammen. Det skal i have så megen tak for.

Gentofte familien

Hanne Lia har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 24.09.2003

Første gang, jeg skriver i denne bog. Men pas godt på jer selv.

Camilla har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 20.09.2003

Jeg er Social og sundhedsassistent-elev, og har derfor brugt jeres side til at finde oplysninger om hepatitis.

Det er en rigtig god hjemmeside! Det eneste jeg godt kunne have brugt var måske nogle statistikker, grafer o.lign.

Hav det godt alle sammen!

Maibritt har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 17.09.2003

Vil bare takke jer for den støtte og forståelse jeg har mødt hver eneste gang jeg har snakket med jer.

Jeg har nu valgt at sige ja til behandling nok mest fordi i trængte igennem det panser af angst jeg havde fået bygget op.

Hvor er jeres arbejde dog smukt og vigtigt.

Tak tak tak

M

Sandra har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 22.08.2003

Hej til jer alle!

Jeg vil bare sige tak til alle fra Hepatitisforeningen.. I har været suveræne, og en SUPER støtte for mig med min sygdom!

Jeg vil bare sige til alle med Hepatitis, at I skal holde humøret oppe, og tænke positivt!

Jeg har haft skrumpelevev i 9 år nu.. Og for ca. œ år siden fik jeg at vide at min sygdom er helt i ro, og jeg kan betragte mig selv som rask! Det er lækkert at få at vide, at jeg nærmest er rask.. Selvom jeg aldrig bliver HELT rask, vælger jeg at tro, at min sygdom ikke bryder ud igen… Jeg har tænkt positivt i alle de 9 år jeg har haft sygdommen, og derfor tror jeg også at sygdommen er i ro! Hvis man tænker for meget over det, så bliver det måske værre…..

Så til alle jer, med forskellige sygdomme, så TÆNK POSITIVT! Og endnu en gang tak til alle fra foreningen!

Knus og glade tanker fra Sandra, 17… 🙂

Karsten har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 15.07.2003

Jeg fatter ikke at der ikke gives mere støtte til det store arbejde i alle i foreningen udfører. Der er heldigvis kun ca 4000 danskere med HIV og der er mindst 15000 med hepatitis C. Jeg og min familie har fået en utrolig hjælp og støtte fra jer da jeg fik at vide at jeg havde hep C. Lad os sammen råbe politikkerne op så de fatter at de bør intressere sig for hep også

Camilla har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 16.06.2003

100000 tak for jeres støtte og råd. jeg ved sku ikke hvad vi skulle have gjort uden jer, i fik det hele ned på jorden så vi også fattede det.

tak skal i have

camilla

teja har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 31.05.2003

Den 16.01.2003. har jeg skrevet i jeres spændende gæstebog, og der er jo sket meget siden.Jeg kom i behandling med medicinen Pegasus samt ribaverin.Startede med 2×3 piller dagligt og en indsprøjtning om ugen.Desværre er jeg en af dem der er hårdt ramt af bivirkningerne, men ville bare gå de tre mdr igennem, uanset hvad.Men jeg har endnu engang fundet ud af hvor svært og uverskueligt livet kan være.Ja ikke kun livet, men selv sådan noget som små hverdags ting, f.eks tanken om hvordan man skal komme ned og vaske, hvordan man skal kunne lave mad, handle ind, osv.Samtidig har jeg jo fået denne depression dels p.g.a. min mors død d.18.11.2003. som var mit et og alt og mit støttepunkt her i livet.Først nu er jeg begyndt så småt at finde ud af hun ikke kommer tilbage mere.Nogle gange tænker jeg :nu kan hun altså gost komme hjem – nu har hun været væk for længe.Og når jeg så tænker, at hun ALDRIG kommer hjem, kan jeg næsten ikke trække vejret. Jeg bor jo sammen med en fyr og desværre ikke fatter hvad det vil sige at have sådan en sygedom.Jeg kan ikke få ham til at læse noget om det, og selv om jeg tusind gange har talt med ham om det, fatter han ikke hvordan min tilstand er indvendig.

Det havde nok været nemmere hvis jeg havde ligget bundet til en hospitalsseng og min fysiske tilstand ikke ændrede sig nogle dage.Der er jo dage jeg har det rigtig skidt, og andre har jeg det udemærket – som man nu kan have det udemærket. Men mine prøver er fine.Mit levertal er faldet fra 197 til 32 og min første prøve fra Ålborg hvise o virus i blodet.Jeg skal have taget tre prøver vedr. virus, men selv om den første var negativ, kan der jo godt sidde et lille virus, så anden prøve er positiv.Det tror jeg vil slå mig helt ud.Men jeg beder til de højeste magter hver dag og håber, håber, håber.Det samme gør jeg for alle jer der er i samme situation som mig.Det er rart at vide, at man ikke er alene i denne svære tid Teja.

Nina Bekkelund har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 14.05.2003

Takk for at dere finnes…….!

En liten hilsen fra en i Norge som ønsker å starte en forrening her.

nina

Gabriela har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 14.04.2003

Jeg er et B-bærer barn. Jeg vil godt takke jer for den støtte i har givet mig og min kæreste de sidste par år. Uden jer havde der ikke været noget forhold. Vi skal nu giftes og planlægger at forøge familien i det nye år.

I skal have så mange tak for råd og vejledning og forståelse

G

Erling Fihl Jensen har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 24.03.2003

Hej

Jeg vil lige oplyse om “Naomi Judds Liver Research Fund” i USA , der var måske hjælp til danske patienter.

Hilsen

E.F.Jensen

Helle har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 23.03.2003

Flot og meget informativ hjemmeside. Jeg er sygeplejestuderende, og skal igang med en opgave omkring sygeplejebehov ved hepatitis. Tak fordi I hermed har bidraget til min viden!

Lotte k. Christensen har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 19.03.2003

Jeg synes lige at jeg ville lægge en besked i jeres gæstebog da jeg lige kom et smut forbi jeres flotte hjemmeside!

Jeg synes lige at jeg ville fortælle jer hvor nogle seje mennesker i er og i gør virkelig et godt stykke arbejde med den her hepatitisforening!

Jeg synes især at Susan og Erling arbejder rigtig hårdt for at få den til at fungere det er mega sejt at i har lyst til at gøre det.

Jeg har selv en hepatitisramt mor og hun har meget glæde af denne hjemmeside, hun kender den faktis så godt at man næsten skulle tro hun selv har været med til at lave den! Lige et par ord til hende min mor:

Høj er lykkens stige.

Herlig er dens top.

Jeg har kun et at sige:

Gid du når derop!

1000 Qnuz & Kramz Fra Lotte (15 år)

Ali har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 05.03.2003

vil bare så gerne sige tak fordi i var der da det hele brød sammen. Tak for forståelsen og omsorgen

Ali

Nina Nørgaard Jensen, DR, P1 har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 26.02.2003

UNGE SØGES TIL RADIODOKUMENTAR OM HEPATITIS

Hej til alle brugere af gæstebogen og folkene bag

Jeg arbejder på DR, P1-Uland, hvor jeg i øjeblikket sidder og laver research til en ungdomsdokumentar (RADIO) om hepatitis. Jeg har haft stor glæde af denne hjemmeside til at få et overblik over sygdommen og dens konsekvenser.

Jeg vil meget gerne i kontakt med unge (eller pårørende), som har erfaringer med sygdommen, som de vil fortælle om (gerne anonymt).

Med venlig hilsen

Nina Nørgaard Jensen, DR, P1

e-mail:[email protected]

Knud har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 02.02.2003

Jeg vil herigennem sige Mange TAK til Hepatitis foreningens telefonlinie for god støtte og opbakning, da jeg havde allermest brug for dette.

I sommeren 2002 fik jeg foretaget en anonym test for hepatitis B og C, da jeg syntes at have haft symtomer på dette, som kunne minde om hepatitis.

Jeg fik svaret på dette en fredag eftermiddag og fik der at vide, at der var konstateret antistoffer efter hepatitis C. Dette svar var jeg meget chokkeret over og havde i denne forbindelse mange spørgsmål, men på sygehuset var der ingen, som kun svare på nogle af alle mine spørgsmål. Hvilket jeg var ret så ked af.

Jeg var meget rådvild og ringede derfor dagen efter til hepatitisforening og fik svar på mine spørgsmål.

I mit tilfælde var jeg heldig, da det viste sig at det hele var en fejltagelse. En måned efter fik jeg at vide at jeg var fuldstændig rask, da der er usikkerhedsfaktorer forbundet med en test.

På Hvidovre Hospital oplyste en læge, at 97 % af alle test på antistoffer er korrekte, medens de sidste 3 % er fejlbehæftet.

Jeg var ret arrig over det som jeg havde været udsat for og en ødelagt sommer, men som lægen sagde, du må videre i din tilværelse.

Held og lykke med jeres fremtidige virke med foreningen og med behandlingerne.

Sandra har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 22.01.2003

Hejsa!

Vil bare lige sige tak til alle jer fra Hepatitis Foreningen! Især en STOR tak til Erling. Han er bare for cool, og har altid kun noget positivt at sige…

Knus Sandra!

Teja har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 16.01.2003

D.5.12.2002. skrev jeg i gæstebogen.Jeg stod og skulle i behandling indenfor 14 dage, men mistede min dejlige mor så behand. blve udsat.Nu har jeg fået ny tid og skal i behand for hepa.c. virus d.29.01.2003.Jeg er så BANGE for bare tanken om at der følger en del bivirkninger med, kan jeg næsten ikke klare.Jeg har så svært ved bare at komme igennem en alm. dag, p.g.a. utilpashed, smerter i maven/tarmene og træthed m.m.Jeg mangler utrolig meget, at høre fra nogen som kan fortælle mig lidt om hvilken bivirkninger de har haft,

under en behandling, om de varer hele behandlingen igennem, hvilken bivirkninger der kan forekomme, hvordan ens sindstilstand kan være og hvad der ellers kan være af div.ting at oplyse om. Ikke mindst mangler jeg at høre om dem der er blevet virusfri – er det sådan at man hurtig føler sig rask, men “bare” skal have energien igen, eller føler man det helt anderledes??? .Jeg er som skrevet så BANGE, for bl.a.de ting jeg har skrevet om, men er min angst begrundet???Jeg kan næsten ikke klare tanken om, at jeg skal blive mere syg p,g,a, bivirkninger oveni min dårlighed jeg føler af hepa.c.Hvis nogen kunne tænke sig at skrive lidt om deres bivirkninger under behandlingen og om de andre ting jeg her har beskrevet, vil jeg være dem meget taknemmelig.Jeg mangler virkelig nogle oplysninger om hvad der eventuelt venter mig.Tak på forhånd – og pas alle godt på jer selv.

Mange hilsner Teja

forældre par til c-ramt pige har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 16.01.2003

jeg læste at hepatitisforeningen ikke får nogle penge til sit utrolige store arbejde. Det er simpelthen utrolit. der er penge til så mange andre hvorfor ikke til os ? Lad os allesammen ringe til sundhedsministyeren og spørge ham, hvad han tænker på ???

Tak for jeres støtte og forståelse

jeanette

Peter har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 16.01.2003

Tak for disse sider. Uden dem havde jeg ikke kunne klare en behandling. Da det så allemest dårligt ud, brugte jeg jeres sider, som et hjem, hvor jeg var velkommen og ikke dårligere end alle andre.

Jeg har væreeet i behandling i œ år og er nu virusfri.

Den hjælper og I hjælper – tak for det !

Peter

Anne har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 24.12.2002

Kære alle hepatitis ramte

I ønskes en rigtig glædelig jul og et godt nyt år 2003.

Tak til Hepatitis foreningen for god hjælp og støtte

i forbindelse med barns optagelse i daginstitution.

Håber, at der i år 2003 vil blive indført vaccination

mod hepatitis B i det almindelige børnevaccinations-

program.

Julehilsen fra

mor til hepB-ramt barn

Yvonne har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 16.12.2002

Jeg har hep. C samt Porphyri, har været i behandling 8 mdr., men har desværre stadig virus. Under behandlingen blev jeg så syg, at jeg nu modtager førtidspension. Det har vendt op og ned på mit liv, men har samtidig også lært mig ikke at tage alt ting for givet. Egentlig er jeg blevet mere positiv og udadvendt end jeg har været før. Derfor til alle jer der føler at verden er ved at synke i grus – lad jer ikke dække til, hold hovedet ovenvande, det går altså alligevel, selvom det til tider er en svær sygdom at bære rundt på!

Uden Hep. foreningen ved jeg ikke hvad jeg skulle have gjort. I er simpelthen helt fantastiske, 1000 tak for de mange gode råd såvel her på siden som i bladet. Tak

Kirsten har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 09.12.2002

Vil bare takke jer for den store støtte i og disse sider har været, gennem vores oplevelse med hepatitis c.

Uden jeres trygge og vidende rådgivning var det hele gået helt skævt. Tak for de fremsendte materialer der på en klar og klog måde gav os den nødvendige information.

Tusind tak

Brian har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 08.12.2002

Hej

Jeg har lige været meget syg og da jeg blev gul i ansigtet og i øjnene gik jeg til lægen. derefter kom

jeg på hospitalet hvor de konstaterede Hep B.

Jeg er to uger efter starten på symptoner helt rask

føler jeg selv. Jeg har nok været heldig. Nu venter jeg bare på at at en blodprøve skal vise at det ikke bliver kronisk..

Jeg har fået jordens største lærestreg.. og det bliver

sikker sex for fremtiden.. da lægerne ville ta en hiv-TEST blev jeg så bange at jeg ikke sov i 3 dage. Jeg

har nok levet lidt Don Juan med div. Fornøjelser men det er slut nu.

Jeg har læst en masse om sygdommen og kan ikke forstå

at der ikke er mere fokus på det fra statenŽs side.

Lidt oplysning kunne man jo godt bruge, det er jo ikke særligt rart at tænke på at det er noget der kan blive kronisk ligesom HIV.

Hejsa

Manden der nu skal i cølibat for en tid…

Teja har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 05.12.2002

For tre uger siden fik jeg besked på,at jeg inden de næste 14 dage ville blive indkaldt til indlæggelse i 3-5 dage,for at lære at tage den medicin jeg skulle prøve

behandles med for min sygedom,hepa.c…inden jeg nåede at få indkaldelsen,døde min elskede mor.Hun blev kun 65 år,men endelig fik hun fred.Jeg kan ikke lige nu sige,at jeg er positiv mht.mine chancer for at blive rask,da jeg dårligt har fattet,at jeg har mistet den eneste som kendte mig ud og ind.Altid var min mor der for mig.Nu er mine tanker et stort kaos.Jeg er ikke bange for døden,men bange for at skulle være flere år om at dø.Sa jeg læser utroligt meget(ikke ugeblade)ved

jeg desværre hvor syg man kan blive af en virus.Så til alle jer der er smittede og bange – lev livet idag og ikke i fremtiden.Man ved aldrig hvad den byder en.Lev en dag ad gangen,og glæden ved positive oplevelser vil automatisk blive større.Jeg ønsker inderligt at leve -at blive rask,men jeg er så bange for at jeg snart bukker under af sorg.Dejligt man har en side som jeres hvor man kan skrive om sine tanker og føelser.Det er lige hvad jeg i øjeblikket har behov for.Held og lykke til alle jer som føler sig lige så fortabte som jeg.

marie har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 18.11.2002

hej, jeg har næsten lige fået at vide at jeg har hep c og gik helt i sort og overvejede at tage en od. Så ringede jeg til jer og snakkede med en sød fyr der fik forklaret mig at dette her lort ikke er en dødsdom. 100000 tak til ham jeg tror han frelste mit liv. nu vil jeg tage en kold tyrker og begynde at leve igen. i er bare så dejlige allesammen

XXXX

marie

Niels har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 10.11.2002

Hej

Da jeg fik konstateret hepa.c genotype 1,meldte jeg mig straks ind i hepa.foreningen.Har lige været i behandlig i et år,er nu virus fri,men jeg føler med jer andre,som ikke kan tåle/modtage behandling.Jer der er igang,i skal have håbet/troen på at den lykkes for jer,så i kan modstå de nedture,der kan/vil komme pga. bivirkningerne fra medicinen.Det kan være hårdt ind imellem,håber da I har forstående familier/venner,det er en stor hjælp.Men forenigen`s hjemmeside samt tlf. rådgivning,er en stor hjælp,så man ikke føler sig “som pelle alene i verden”.

De nye brugergrupper der er blevet oprettet et rigtigt godt initiativ,tak for det,da man her kan læse om ligesindede.

En stor tak til jer alle i forenigen.Keep on.

Knus Niels.

en vuggestue har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 09.11.2002

Mange tak for jeres flotte brochure og jeres utrolig gode og forstående rådgivning. Hvis ikke i var her, havde det gået helt galt

Kram fra os allesammen

Tina

P&J; har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 06.11.2002

Mega knus fra os til Jer, for den kæmpe støtte og forståelse vi har fået i forbindelse med behandlingsforløbet mod hep C.

Uden jer var det ikke gået

Peter og Justine

Inger har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 28.10.2002

Hej!

Jeg er utrolig glad for at finde støtte på jeres sider.

Har hep.c.

John Andersen-Far til en narkoman har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 24.10.2002

Jeg vil her sige tak for den flotte Award jeg har modtaget af Hepatitisforeningen for min hjemmeside hvor jeg efter bedste evne prøver at advare de unge om at holde sig fra stofferne.

m.v.h. John

www.johnand.dk

Kirsten H har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 23.10.2002

Mange mange TAK

Tommy har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 16.10.2002

Hej, jeg er narkoman og på sprøjten. jeg vil bare lige sige jer tak for jeres støtte og fordo i gad snakke med min sagsbehandler så hun forstod vad hepatitis er for noget lort.

bliv ved

tommy

Jysk Kvinde har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 15.10.2002

Tak for jeres hjælp og rådgivning. Tak for brochurer og forståelse.

Uden jer, var jeg ikke kommet igennem det sorte hul, jeg faldt i, da jeg hørte lægen sige: HEPATITIS C

Uden jeg, havde jeg ikke kunne bære det.

TAK

Martin har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 07.10.2002

Tak for jeres støtte og utrolig store hjælp i forbindelse med min mors sygdom. Det har hjulpet os alle meget og givet os en større forståelse af hepatitis C.

Keep on !

Martin

OS- Fyn har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 20.09.2002

Vi er en institution hvor jeres vejledning, gode råd og jeres materialer gjorde at en indslusning af et bærerbarn gik uden problemer.

Det skal i have TAK for !- Både fra os og barnets familie.

OS på Fyn

Marlene har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 18.09.2002

Jeg vil bare sige tak for den støtte og rådgivning hepatitisforeningen har givet mig. Jeg var så langt nede og alligevel fik i mig op.

Tak for det !

Marlene

jytte………… har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 16.09.2002

jeg er så ked af at min kæreste som har smittet mig med Hepatitis, nu ikke vil mig mere….. Han har en anden…..

Det gør ondt…………..så meget ondt…….

Kan jeg her i jeres forening få råd og vejledning til hvordan jeg kommer videre???

Hilsen og på forhånd tak

Jytte

Anne Mette P har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 15.09.2002

Min mand døde for et par måneder siden af hepatitis C.

Jeg vil godt takke jer alle for den støtte og hjælp i var i det lange seje træk. Tak for skulderne og de mange råd og især tak fordi i altid huskede også de pårørende. Uden jer havde det hele været endnu hårdere.

Tak herfra

Jonna har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 13.09.2002

Hejsa.

Jeg har lige fået konstateret hepatitis C,og den er heldigvis i bero ligenu,men det kom som et chok,da jeg fik det at vide.Min fyr & jeg er ved at prøve og se om jeg kan få børn,og er blevet testet for alle slags sygdomme,også arter af leverbetændelser,for 3 år siden,og havde ikke nogen af arterne,men her i marts md 2002,blev det konstateret,ved en TILFÆLDIGHED at jeg havde fået sygdommen.Pga. de skulle bruge div blodprøver til insemenering,så jeg er glad for,at det blev opdaget i tide.jeg har nu meldt mig ind i foreningen,og håber på at få gode råd,via denne hjemmeside,da det er svært at forholde sig til hvad man ska/kan osv,når man pludselig har fået en livsfarlig sygdom.men jeg vil råde alle,selv dem uden tegn til at få taget en prøve for det,mindst 1 gang om året.Man ved jo aldrig,hvornår man har det,eller har fået det.Håber at min bliver i bero,da jeg hverken er misbruger,el.hang til alkohol.Jeg håber/ved at jeg vil få glæde af denne hjemmeside,og alle de oplysninger,man får herigennem,men der sku indføres,at man får et kort,el,emblem,hvorpå der står at man er smittebærer,eller har sydommen,så alle har en chance får at få det at vide,hvis der sku ske en noget,og en pårørende ik er tilstede,og kan fortælle det.Det ku f.eks være i et færdselsuheld.Ik.Man ved jo aldrig.

Hej Fra Jonna

Henriette DK har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 10.09.2002

Det er simpelthen de bedste og flotteste sider jeg har set. Så meget info og gode råd. Jeg har brugt et par timer her og vil komme tilbage igen og igen.

Tak for det

H

Bruger gruppe. har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 01.09.2002

Tak for jeres meget gode materialer som vi har liggende.

Mange er blevet hjulpet og takket været jer har vi nu endelig forstået hvad for noget lort hepatitis er og hvordan det smitter

forsæt vi behøver jer

Lisbeth har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 31.08.2002

Tak for de mange informationer og den støtte i har ydet os i forbindelse med vores adoptiv barns mange problemer i vuggestuen. Uden jer var det hele gået endnu mere skævt.

Knus til jer alle sammen

H**** har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 29.08.2002

Tak til Hepatitis Foreningen for den hjælp de har givet mig.

Med kærlig hilsen

H****

Hepatitis Foreningen har skrevet i Hepatitis Foreningen’s Gæstebog den 11.08.2002

Velkommen til Hepatitis Foreningens gæstebog. Du er meget velkommen til at skrive i den.

Med venlig hilsen

Hepatitis Foreningen eMethod(t,n,

Copyright © Hepatitisforeningen | Newsphere by AF themes.