juni 19, 2024

København – nu også for vandhunde!

6 min read

Danskerne bliver bedre og bedre til at komme ud at svømme, især i Hovedstadsområdet. Og det er sundt! Det er god motion, og det er godt for kroppen at komme i kontakt med vand på forskellige måder.

Men tit så ender vi med at associerer aktiviteter involverende vand som bare værende en tur i svømmehallen – og dette kan da også være rigtigt fantastisk. Der er dog meget mere at lave end bare at hoppe fra vipper, når det kommer til vand, især i København.

Hvis du er interesseret i at opleve, hvad København har at byde på, når det kommer til vand, så læs videre om nogle af de spændende tilbud, som du finder i Hovedstaden!

Prøv kræfter med mere i svømmehallen

Svømmehallerne i det danske land er nærmest blevet en institution. Vi kommer i dem til børnefødselsdage, til familieture eller bare, når vi har brug for en dukkert. Men for nogle, så kan det blive en smule kedeligt bare at svømme baner eller hoppe fra vipperne.

Heldigvis er der foreninger som Hovedstadens Svømmeklub, som tilbyder lidt mere end bare den gængse svømning – selvom de også tilbyder dette.

For hvad med et slag vandpolo? Der er i klubben rig mulighed for at spille denne sjove og udfordrende sport i vand. Den kan beskrives som en slags håndbold eller volleyball foregående i vandet, og det er altid en fornøjelse at konkurrere mod andre.

Eller måske vil du rigtigt gerne blive endnu bedre til at svømme. Derfor har klubben da også muligheden for at svømme i modstrømsbassin. Det betyder, at du faktisk vil svømme det samme sted uden at ende nogen vegne – her får du mulighed for at træne din allerbedste teknik, så du kan blive bedre til at svømme.

Kom også ud at bade om vinteren

Vinterbadning er efterhånden blevet en helt vildt populær måde at komme ud at svømme på – også når vejret ikke lige er til det.

Og i København finder du både Havnebadet Islands Brygge, Helgoland Badeanstalt samt Havnebadet Sluseholmen, som alle ar tilknyttede klubber, hvor medlemskab lader dig vinterbade.

For den garvede svømmer og vandhund, så kan vinterbadning være et friskt pust i tilværelsen, fordi det simpelthen er så nyt og interessant! Det er ikke noget, som du kommer til at opleve hver dag, og første gang man vinterbader, så er det nærmest som en hel anden aktivitet.

Vinterbadning er da også sundt. Det sætter gang i blodomløbet på en måde, som langt de færreste former for fysisk aktivitet gør, og det er ikke noget, som man skal kimse ad. Derudover, så er der bare et kammeratligt fællesskab med andre, som vinterbader, som man simpelthen ikke får andre steder. Du kommer til at dele oplevelsen med ligesindede, og det er nærmest som en udfordring, man skal komme igennem, hvis man vil kalde sig en ægte vandhund!

Dyk noget mere og brug det overalt

En af de ting, som mange mennesker drømmer om at komme ud at gøre er at dykke. De vil gerne se dybderne i vandet eller hjemme på din hometrainer, og de vil gerne opleve, hvordan det er at være så tæt på naturen på denne måde.

Og den nemmeste introduktion til dette er ved at finde en af de udbydere af et dykkercertifikat København har.

Et dykkercertifikat er et bevis på, at du rent faktisk kan finde ud af at dykke, og at du må gøre det selv. Det betyder, at du må dykke mange meter under vandet, og at du har ret til at tage del i aktiviteter, hvor man dykker. Derudover er der fantastiske muligheder for at udvide horisonterne – hvad med at dykke efter skibsvrag eller dykke under is?

Alt dette kræver et dykkercertifikat. Sådan et certifikat kommer på baggrund af en del teori, hvor du lærer om den teoretiske del af dykning. Dette involverer at gennemgå forskellige koncepter, som skal bruges når du dykker.

Derudover er der selvfølgelig også den praktiske del. Langt de fleste certifikater vil give dig en vis mængde tid, hvor du og dit hold skal dykke i en svømmehal for først at følingen for denne måde at være i vandet på. Dernæst skal I så ud på havet for rent faktisk at afprøve jeres evne som dykkere.

Netop dette er en oplevelse, som man ikke glemmer foreløbigt – og selvom du aldrig bruger certifikatet til mere end bare at dykke under træningen, så er det helt uforglemmeligt!

Kom ud at padle på vandet

Men det skal ikke alt sammen handle om at svømme – nogle gange er det ikke ok for den erfarne vandhund.

Netop her kom Stand Up Paddleboard ind i billedet. De har dog ikke en watt måler som din cykel derhjemme. Dette er en utrolig sjov aktivitet, som kommer fra Hawaii – den kan nærmest kaldes for surfing med en pagaj, som du padler med. Den er utrolig unik og er nok ikke en, som du har prøvet før.

Udbydere som Kajakhotellet tilbyder introduktioner til den sjove sportsgren, som du med garanti aldrig vil glemme. Dette inkluderer, at du lærer om aktivitetens historie, og hvordan man holder sig sikker i den.

Det vigtigste er dog, at du får muligheden for at lege i vandet ved Amager Strandpark. Det er et smukt område, og når man ser det fra vandet af, mens man ræser afsted på sådan et Paddleboard, så bliver det simpelthen bare lidt sjovere.

Og du kan bruge Stand Up Paddleboard, eller SUP, som det forkortes, til mange ting. Det kan bare være tidsfordriv for dig, men det kan virkeligt også være med til at styrke kroppen og din kondition. Derudover er det en aktivitet, hvor der er rig mulighed for ræs og konkurrence imellem dig og dine venner.

Den Blå Planet – bliv klogere på vand, og alt i det

Til sidst, så skal det nævnes, at de største vandhunde, de mest lidenskabelige omkring vand ikke bare går op i de fysiske aktiviteter. De vil ofte blive klogere på, hvad det er, som giver vores planet liv, og alt det, som er at finde i vandet.

Lyder det som dig? Hvis det gør, så er det en fantastisk mulighed for dig at tage i Den Blå Planet. Dette er det største akvarium, som du finder i hele Nordeuropa, og der er ingen begrænsninger for, hvad du kan se og lære her.

For eksempel er noget af det mest populære de såkaldte ”Nærkontakt med…” aktiviteter. Her kommer du i tæt møde med nogle af de dyr, som lever i havet – for eksempel havskildpadden. Så lærer du mere om dem, mens du har muligheden for at fodre den eneste havskildpadde, som findes i Danmark!

Er du ekstra eventyrlysten, så har du også muligheden for at tage din dykning et skridt videre. Ved Den Blå Planet har du nemlig chancen for at dykke med hajer – det er i sandhed noget, som man ikke finder mange andre steder, og da slet ikke i Danmark.

Uanset hvad du er til, så har Danmark altså et helt hav af tilbud til dig, som elsker vandet – hvad end du vil svømme i det eller bare gerne vil lære mere om det!

Copyright © Hepatitisforeningen | Newsphere by AF themes.